2021 Bedelli Askerlik Celpleri: Tarih Sevk ve Terhis Tarihleri

2021 bedelli askerlik celp donemleri sevk tarihi

2021 Bedelli Askerlik Celpleri: Tarih Sevk Ve Terhis Tarihleri

Bedelli askerlik celp dönemleri 2021 konusuna ilişkin alımlar belirlenen tarihler itibariyle devam ediyor. Son dönemlerde yaşanan pandemi problemi nedeniyle bedelli askerlik celp ve sevk tarihleri ile ilgili sapma olacağı düşülse de Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi sitesinden yapılan duyuru ile tarihler netlik kazandı. 2021 yılı itibariyle bedelli askerliğe ilişkin olarak açıklanan celp ve sek duyurusunun i,çeriği aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

Bedelli Askerlik Celp ve Sevk Tarihleri 2021

Milli savunma Bakanlığının sitesinde yer alan duyuru içeriğine göre, geçtiğimiz yıl bedelli askerlik başvurusu işlemini gerçekleştiren, olumlu sonuç alan ve belirlenen ücret tutarınca ödeme gerçekleştiren kişiler 2021 yılı itibariyle

  • 1 – 2 – 3 Nisan 2021
  • 17 – 18 – 19 Mayıs 2021
  • 17 – 18 – 19 Haziran 2021
  • 5 – 6 – 7 Ağustos 2021
  • 16 – 17 – 18 Eylül 2021
  • 21 – 22 – 23 Ekim 2021
  • 25 – 26 – 27 Kasım 2021 dönemlerinde celp işlemlerini tamamlayarak bedelli askerlik görevine başlayabilecekler.
bedelli askerlik celpdonemleri
bedelli askerlik celpdonemleri

Her sene farklı zaman belirlemeleri yapılan bedelli askerlik konusunda ilişkin olarak bu yıl belirlenen zaman aralıkları için yapılan sınıflandırma işlemine dair Ocak ayının 22’si itibariyle duyurulmuştu. Belirtilen sevk tarihlerinde yükümlü olan kişiler, ilk olarak e devlet sistemi üzerinden Kovid 19 anketi uygulamasını tamamlayacak, ardında, kendilerine en yakın sağlık kuruşunda Kovid 19 testini gerçekleştirecek.

Yapılan test sonucunda negatif çıkan kişiler, e devlet kanalı ile sevk belgelerini edinerek, celp tarihleri içerisinde birliklerine teslim olacaklar. Kovid 19 testinin pozitif çıkması ve ya temaslı grup listesinde yer alan kişilerin işlemleri bir sonraki bedelli askerlik celp dönemleri tarihine ertelenmek suretiyle beklemeye alınacak. Yani Kovid 19 şüphesi olan bir kişi, takip eden celp dönemi itibariyle işlemlerini ve testlerini güncellemek kaydıyla bedelli askerlik hizmetini yapabilecek. Pozitif çıkmamış olmasına rağmen sevk işlemini 3 gün içerisinde herhangi bir nedenle gerçekleştirmeyen kişiler için de aynı durum geçerli olacak. Kovid testi sonrasında celp tarihinden 2 gün sonrasına kadar negatif olan kişiler sevk edilebilecek.

bedelli askerlik covid testi
bedelli askerlik covid testi

Sevk işlemine tabi oldukları dönem içerisinde, evraklara ilişkin işlemleri tamamlayamayan yükümlülerin bakaya adı verilen işlemi gerçekleştirmeleri gerekiyor. bedelli askerlik başvurusu kabul edilmesine rağmen belirtilen kapsamlar dışında kalarak herhangi bir gerekçe belirtmeksizin işlemini gerçekleştirmeyen kişiler ise, bedelli askerlik yapma hakkını kaybetmiş sayılacak. Bedelli  askerlik yapma hakkının yitirilmesi ile birlikte, söz konusu kişiler, er ve ya erbaş statüsünde vatani görevini yerine getirmekle yükümlü olacaklar.

Bedelli askerlik de tıpkı, uzun dönem askerlikte olduğu gibi sosyal haklara tabi olan bir uygulama olduğu için, bedelli askerlik yükümlüsü olan kimselere yol ve iaşe bedeli adı altında bir ödenek ayrılacak. Yapılan ödeme bedelini, bedelli askerliğin yapılacağı kışla ile, adrese dayalı nüfus kayıt sistemi içerisinde yer alan kişisel adres arasındaki mesafe belirleyecek. Bedelli askerlik yükümlüleri de diğer er ve erbaşlar gibi ödemelerini yaşadıkları il içerisinde, kendilerine ne yakın herhangi bir PTT Şubesi aracılığı ile çekebilecekler. Ödemeler, kişilerin isimlerine yatırılacak. Ayrıca, PTT kart aracılığı ile PTTmatik adı veriler ATM’lerden de yatırılan iaşe ve yol bedelinin temin edilebilmesi mümkün olacak.

ptt kart askerlik
ptt kart askerlik

Önceki dönemlerde askerlik şubeleri kanalıyla yürütülen bu işlemlerin tamamı artık e devlet kanlı ile yürütülüyor. Bunun olmasındaki temel neden teknolojinin gelişmesinin yanı sıra, Kovid 19 riskinin bulunuyor olması. İşlemler esnasında temasın minimum düzeye çekilebilmesi adına tüm işlemlerin e devlet kanalı ile gerçekleştirilebilmesi için bedelli askerlik yükümlülerine erişim sağlanıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde Kovid 19 virüsü nedeniyle belirtilen durumlarla karşılaşan ve bedelli askerlik celp ve sevk tarihleri içerisinde bedelli askerlik hizmetini yerine getiremeyen yükümlüler için, askerlik kanunun 2. Maddesine göre askere alınacaklar.

Daha kapsamlı veriler için TRT teleteks sayfası ve Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi sitesi kullanılabilir. Konuya ilişkin yeni bir bilgi aktarımı söz konusu olduğu takdirde belirtilen kanallardan paylaşım yapılacak.

bedelli askerlik celp ve sevk tarihleri
bedelli askerlik celp ve sevk tarihleri

Bedelli Askerlik Terhis Tarihleri 2021

Geçen yıl yaşanan pandemi kaynaklı terhis tarihlerinin ertelenmesi durumu,  bu yıl da bedelli askerliklerde terhisin ertelenip ertelenmeyeceğine ilişkin soruları beraberinde getirdi. 21 günlük bedelli askerlik süresinin doldurulmasıyla birlikte terhis edilmesi beklenen grupların terhis tarihleri Korona Virüs önlemleri kapsamında yaklaşık 1 ay kadar uzatılmıştı.

Bu yıl itibariyle bedelli askerlik celp tarihleri ile ilgili olarak herhangi bir değişim söz konusu olmadığı gibi, terhis tarihlerine ilişkin Milli Milli savunma bakanlığı tarafından herhangi bir açıklama söz konusu olmadı. Verilen tarihlere göre, bedelli askerliğin başladığı tarihten itibaren 21 günlük görev süresini dolduran kişiler, günü geldiğinde terhis olabilecekler.

bedelli askerlik celp donemleri sevk tarihi
bedelli askerlik celp donemleri sevk tarihi

Bedelli askerliğin yanı sıra, uzun dönem askerliğe ilişkin olarak da terhis tarihleri ile ilgili olarak herhangi bir veri aktarımı sağlanmadı. Bu uygulamalar dâhilinde, bedelli ya da uzun dönem olarak askerlik hizmetini tamamlayan herkes, vatani görev süresini gün bazında doldurması ile birlikte terhis olarak evlerine dönecek.

asker malzeme listesi ne almaliyim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gönder
Bize Yazın
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?