Amasya 15’inci Piyade Eğitim Tugayı’nda Askerlik Nasıl?

amasya 15 piyade egitim tugayi askerlik nasil

Amasya 15’inci Piyade Eğitim Tugayı’nda Askerlik Nasıl?

Amasya’ya askerliği çıkan yeni erlerin en çok merak ettiği konu, askerlik süresi içerisinde aileleri ile görüşme imkanlarının nasıl olduğudur. 15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı birimi içerisinde erlerin tümünün aileleri ile rahat görüşebilmesi için çok sayıda ankesörlü telefon mevcuttur. Ayrıca maddi işlerin sorunsuz ilerletilebilmesi için birim içerisinde Akbank Bankamatik, Ziraat Bankamatik ve PTT şubesi mevcuttur. Burada askerliğini tamamlayacak kişilerin ilgilendiği diğer bir konu ise sosyal imkanların nasıl olduğudur. Çünkü askerlik süresi kısa bir süre değildir ve sosyallik insanın doğal ihtiyaçlarındandır. Askerlikte ise bu ihtiyaç daha çok gazinolar sayesinde giderilir. Fakat buradaki “gazino” halk arasında kullanılan ile aynı anlamda değil, askerlerin kendi aralarında sohbet edebildikleri sakin yerlerdir. Ayrıca tesis içerisinde bot boyası, telefon kardı, defter, kalem ve yiyecek gibi ihtiyaçların giderilebileceği kantinler bulunur. Son olarak bir diğer sosyal faaliyet ise spor tesislerinde gerçekleştirilmektedir. Burada istirahat ve hafta sonu izinlerinde er ve er başlar spor yapabilir ya da sosyalleşebilirler.

15egitim tugayi askerlik nasil
15egitim tugayi askerlik nasil

Askerler ve aileleri tarafından en çok merak edilen diğer bir konu ise ant içme töreninin nasıl olduğudur. Bu birim içerisinde temel eğitimlerin bitirilmesinin ardından daha önce belirlenmiş tarih ve saat geldiğinde hafta içi, hafta sonu ya da resmî tatillerde nizamiye bölgesinde, erler ve aileleri için ayırtılan yerlerde bu törenler icra edilir.

Askerlik sürecinde erin sağlığı her şeyden önemlidir. Er göreve alınmadan önce sağlık kontrolleri yapılır, süreç içerisinde gelişen farklı bir sağlık sorunu durumunda da Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde erin kontrolleri, gerekirse de tedavisi gerçekleştirilir. Erin herhangi bir rehberlik ve danışmaya ihtiyaç duyması halinde de kışla içerisinde Danışma ve Rehberlik Merkezi uzman kadrosuyla hazır halde bulunmaktadır.

Amasya 15. Eğitim Tugayı’na Nasıl Gidilir?

  • Kara Yolu:

15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı şehrin merkezinde bulunur. İçerisinde bulunduğu Yazı Bağları Mahallesi toplu taşıma ağlarının kesişim bölgesindedir. Amasya Otogarına Türkiye’nin tüm illerinden ulaşım mümkün olup Amasya’nın; Merkez, Merzifon, Hamamözü, Göynücek, Taşova, Gümüşhacıköy ve Suluova ilçelerinden belediye otobüsü, taksi ya da dolmuş kullanılarak ulaşım sağlanabilmektedir.

15 egitim tugayi amasya harita nerede nasil gidilir
15 egitim tugayi amasya harita nerede nasil gidilir
  • Demir Yolu:

Amasya Tren Garına belediye ve halk otobüsleri, dolmuş ve taksi gibi kara araçlarından her türlü ulaşım mümkün olup tren garından Amasya-Samsun ve Amasya-Sivas güzergahlarına ilerlenebilir.

  • Hava Yolu:

Amasya Merzifon Havalimanı ve şehir merkezi birbirlerine 50 kilometre kadar uzaktadır. Bu mesafe uzun olduğu için havalimanı özel servisleri vardır ve buralardan belirli yerlere ulaşım kolaylıkla sağlanabilir. Diğer bir alternatif de belediye otobüslerinden ya da taksilerden yararlanmak olacaktır.

Amasya’da Hava Nasıl?

Amasya; kuzeyinde Samsun, batısında Çorum, doğusunda Tokat ve güneyinde Yozgat bulunan Orta Karadeniz’in iç illerinden biridir. Genel yüksekliğinin 1.150 m, merkez yüksekliğinin 411,69 m olması ile birlikte konumu birlikte değerlendirildiğinde ilde Karadeniz ve karasal iklimin karışımının göründüğünü söylemek mümkündür. Kısaca Amasya, Karadeniz-Karasal geçiş iklimine sahiptir. Bu da hem karasal kadar sert olmayan havaları hem de Karadeniz kadar yağışlı olmayan hava durumunu beraberinde getirir. Ayrıca şehrin İstanbul’a uzaklığı 670, Ankara’ya uzaklığı 336 kilometredir. Yeşilırmak’ın kollarının birleşme noktası ile dağların kesişim noktası arasında olan Amasya, bulunduğu konum itibariyle engebeli bir alana sahiptir.

amasya hava nasil kar kis
amasya hava nasil kar kis

Amasya 15’inci Eğitim Tugayı’nda İlk Gün

Türkiye’de her sağlıklı erkek belli bir yaşa geldikten sonra vatan görevini yerine getirmelidir. Bu zorunlu hizmet insanların alıştığı sivil hayattan çok daha farklı bir rutini ve bilinci getirir. Bu kadar farklı bir atmosfere bir anda adım atmak pek çok kişi için oldukça zordur. Kaldı ki askerde verilen emirler oldukça katı ve kesin verilir. Bu da sivil hayatında bu tarz şeylere alış olmayanların en çok garipsediği noktadır. Birtakım olumsuz durumlardan korunabilmek için askere gidilmeden önce en azından ilk gün yapılması gerekenleri bilmek gerekir.

Bunu da okudular:  Gökçeada 5'ince Komando Alayı Hakkında Bilgi
amasyada askerlik iletisim ulasim
amasyada askerlik iletisim ulasim

Askere gidilmeden hemen önce pek çok kişinin kafası askere ne götürülüp götürülmeyeceği konusunda karışmakta. Her şeyden önce askeriyede kamuflajlar, eşofman takımı, don, çorap, fanila, havlu, hasta elbisesi, spor ayakkabı, künye ve şort verilse de tüm ihtiyaçlar bunlarla sınırlı değildir. Kişilerin tıraş seti, kilit ve mevsimine göre bere ya da güneş kremi tarzı ürünleri de yanlarında bulundurması gerekir. Fakat bu malzemeleri yanınıza alırken biriminizin neye izin verip vermediğini de iyice araştırmalısınız. Araştırmak için zaman kaması, eşyaların temini ve panik olmamak için asker valizinin gidilecek tarihten en az 1 hafta öncesinde hazırlanmaya başlanması iyi bir tercih olacaktır.

amasya 15 egitim tugayi askerlik hakkinda bilgi
amasya 15 egitim tugayi askerlik hakkinda bilgi

15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı biriminde askerliğini yapacak olanlar sabahın erken saatlerinde birime adımını atar. Yanlarındaki belgelerin kontrolü yapıldıktan sonra içeri alınan erler başlarındaki er başlardan yönlendirmeler alarak kamuflajlarını alır ve koğuşlarına yerleşerek etrafını tanımaya çalışır. Bu alışık olunmayan ortamda ilk gün, tüm askerlik süresinin en zor günü olur. İsim, soy isim ve memleket adlarının tekrarlanmasının ardından her gün bu tekmil rutini yapılır. Günün sonunda ise koğuştaki 15 ila 20 kişi arasında uyumak, daha önceden yurt gibi deneyimi olmayan kişiler için zorlayıcı olmaktadır. Fakat bu da içeridekilerle kaynaştıktan sonra kolay atlatılan bir zorluktur.

amasya 15egitim tugayi yemin toreni askerlik
amasya 15egitim tugayi yemin toreni askerlik

Askerlik bir vatan görevi olmasının yanı sıra insanın öz disiplin kazanmasına da yardımcı olan bir süreçtir. İlk günün zorluğunu yaşadığınızda kazanacağınız bu öz disiplini düşünerek kendinizi motive edebilirsiniz. Her ne kadar genellikle etrafta anlatılan “askerlik anıları” abartı dolu olsa da gerçeklik payı yüksektir. Söz konusu ortam bireylerin büyük bir öz güven kazanmasını sağlar ve zorluklara karşı daha dirençli insanlar olmasına yardımcı olur. Burada yaşanılan anılar “askerlik anısı” adı altında ileride herkese anlatılacak şeylere dönüşecek, kurulan dostluklar muhtemelen ömür boyu devam edecektir. Farklı kültürlerden de etkileşime vesile olan bu ortam hem kazandırdıkları hem de vatani görevimiz için kesinlikle zorluklarına değer bir deneyim yaşatmaktadır.

amasya askerlik hakkinda bilgi
amasya askerlik hakkinda bilgi

askere giderken alinacak malzemeler bedelli askerlik setleri banner

Bedelli askerliğe giderken neler alacağınızı bilmiyor musunuz? Asker Malzemeleri ve bedelli askerlik setleri için hemen şimdi AskerKolisi.com’u ziyaret edebilirsiniz. Yaptığınız alışverişlerde yüzde 5 indirim kazanmak için sepette “BEDELLI5” kodunu kullanmayı unutma. Şimdi sipariş ver, aynı gün kargoya verilsin!

15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda Askerlik

15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı biriminde askerlik yapacak olan erler, Türkiye’nin geri kalanına göre daha şanslı bir konumdalar. Birimin şehir merkezine yakın olması ve ulaşım imkanlarının geniş olmasıyla beraber zorlayıcı olmayan bir iklime sahip olması pek çok er adayının hayalinde olan özellikler. Zorlu bir askeri eğitimin tamamlanması ve sürece uyum sağlanmasından sonra askerlerin en heyecan duyduğu nokta yemin törenidir. Bu törenler yaklaşık 1-2 saat sürer. Tören öncesinde askerler temiz kıyafetlerini giyer ve hazırlanıp tören alanına inerler. Daha öncesinden belirtilen tören programı yapıldıktan sonra toplu yemin edilerek tören bitirilir. Tören bitiminde askerler koğuşları içerisine dönerek eşyalarını toplarlar ve zimmetli eşyalarını teslim ederler. En son ilgili yerden terhis belgesinin alınmasıyla askerlik bitirilmiş olur. Yemin törenine aile fertleri de davet edilebilir. Hatta asker aileleri için ayırtılan özel yerde hem hasret giderilip hem de uzun yıllar anı olarak saklanacak fotoğraflar kaydedilebilir. Ailelerin gelişi ile ilgili koronadan kaynaklı bir sorun olup olmadığı daha öncesinden Milli Savunma Bakanlığı tarafından bildirilecektir. Amasya’da bedelli askerlik yapacaklara aşağıdaki WhatsApp gruplarından ulaşabilirsiniz.

Amasya Bedelli Askerlik WhatsApp Grupları

YouTube video

Amasya’da Bedelli Askerlik ve Sık Sorulan Sorular

asker malzeme listesi ne almaliyim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gönder
Bize Yazın
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?