Türkiye'nin İlk ve Tek Askerlik Forumu

Sözleşmeli uzman erbaş nasıl olunur?

akiftuna

Üst Rütbeli
Yeni Üye
73
Askere Gidiş Zamanı
Askere Gittim
Askerlik Türü
Bedelli Askerlik
İnsanların meslek seçimlerinde elbette okumuş oldukları okul, almış oldukları eğitim gibi pek çok etmen vardır. Lakin askeri düzen ve disiplinde de hayatını idame ettirme amacı olan pek çok kişinin varlığından söz edebiliyoruz. Hal bu şekilde olunca elbette sözleşmeli uzman erbaş sınıfı da bu konuya ilgi duyabiliyor. Mevcut konumunda bu mesleği düşünenler için başvuru şartlarını da sizler için sıraladık. Tabii ki ilgili kurumun resmi sitesinde yer alan bilgileri de bu kapsamda değerlendirmeye almanız ve tüm şartları sağlıyorsanız başvuruda bulunmanız sizler açısından faydalı olacaktır.

Türk vatandaşı ve erkek olmak,

Başvuru yapacak adaylarda eğitim şartı ile ilgili olarak;

Jandarma branşından başvuru yapacak adaylarda en az ortaöğretim (lise) mezuniyeti şartı aranmakta olup, ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans bölümlerinin tamamı başvuru yapabileceklerdir.

Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibarıyla 20 (yirmi) yaşından gün almış olmak ve 27 (yirmi yedi) yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 2004 (dahil) - 01 Ocak 1996 (dahil) tarihleri arasında doğanlar]

Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için (Yedek subay, yedek astsubay, sözleşmeli erbaş ve er olarak görev yapanlardan müracaat edenler dahil) birlik komutanlıklarınca düzenlenen Tablo-5’teki nitelik belgesinden 80 (seksen) puan ve üzeri not almış olmak,

• Askerliğe elverişli değildir raporu olmamak,
  • Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibariyle, terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak.
  • En az 167 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak koşuluyla, kilosu boy-kilo tablosunda oranları belirtilen değerler içerisinde bulunmak, (Boy uzunluğu çıplak ayakla, ağırlık ise spor şortu/eşofman ile ölçülür.
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere diğer suçlardan mahkemeler tarafından 30 (otuz) günden daha fazla süreli hürriyeti bağlayıcı bir cezaya mahkûm edilmemiş olmak,
  • Taksirli suçlar nedeniyle 6 (altı) ay veya daha fazla süre ile hürriyeti bağlayıcı bir cezaya mahkûm edilmemiş olmak,

Konuyu görüntüleyenler