Türkiye'nin İlk ve Tek Askerlik Forumu

Hatay İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı Bilgiler

ekb06

Üst Rütbeli
Yeni Üye
81
Askere Gidiş Zamanı
Ekim
Askerlik Türü
Bedelli Askerlik
Hatay’da bulunan ve özellikle konumu ile dikkat çekmeyi başaran birliklerden bir tanesi de İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı olarak karşımıza çıkıyor. Her celp döneminde oldukça fazla sayıda askere ev sahipliği yapan kışlaya ulaşım konusunda da bilgi edinmeniz gereken konular bulunuyor. Bunun dışında kayıt ve kabul işlemleri, sunulan hizmetler de elbette askerliğini burada yapacak olan erkek bireyler için kritik öneme sahiptir.

İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı’na nasıl giderim?

Elbette ilk olarak şehre ulaşım noktasında insanların bilgi sahibi olması beklenmektedir. 6 Şubat depreminin ardından zaman zaman ulaşım konusunda sıkıntılar yaşanıyor olsa da normal süreci sizler için özetlemiş olalım. Öncelikle kara yolunu tercih edecekler için her şehir ve ilçeden buraya otobüsler bulunuyor. Merkeze varış yapmanızın hemen ardından belediye otobüsleri ya da taksiler ile de birliğinize katılım adına ilk adımı atabiliyorsunuz.

Katılış İşlemleri

Kışlaya ulaşmanızın hemen sonrasında pek tabii askerlik vazifesine resmi olarak başlayabilmek için nizamiyede ifa etmeniz gereken işlemler bulunuyor. Bunların vuku bulabilmesi için elbette kimlik kartınızın ve sevk evraklarınızın hazır konumda bulunması beklenmektedir. İçerde sizler için hazırlanmış olan istihkaklarınızı alabilir ve resmi bir Türkiye Cumhuriyeti askeri olarak hayatınıza yeni bir başlangıç yapabilirsiniz.

Sunulan İmkanlar

Sosyal hayatın askerlik düzeni içerisinde kısıtlı olduğu düşünülüyor olsa da Hatay İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı içerisinde pek çok işlemi yapabiliyorsunuz. Bankamatikler, gazino ve oyun salonu, kütüphane, rehber ve danışmanlık hizmeti gibi oldukça kapsamlı bir hizmet skalası da bulunuyor.

Sizler de Hatay ilinde askerlik yaptıysanız deneyimlerinizi, yorumlarınızı ya da vermek istediğiniz bilgileri konu başlığı altından diğer kullanıcılar ile buluşturabilirsiniz.

Konuyu görüntüleyenler