Türkiye'nin İlk ve Tek Askerlik Forumu

Yedek Astsubay İşlemleri – Nasıl yedek astsubay olurum?

ekb06

Üst Rütbeli
Yeni Üye
81
Askere Gidiş Zamanı
Ekim
Askerlik Türü
Bedelli Askerlik
Askerlik hizmetini bir üst noktaya taşımak isteyenler için daha uzun süre bu kutsal üniforma altında zaman geçirmek isteyenler için elbette farklı seçenekler ortaya çıkıyor. Yedek astsubaylık işlemleri de tam olarak bu noktada kaile alınması gereken önemli konulardan bir tanesidir. Öncelikle şunu belirtmiş olmak gerekiyor ki yedek astsubaylık süresi 12 ay olarak belirlenmiştir.

Nasıl olunur?

Aynı zamanda yedek astsubay olabilmek için elbette kanun hükmünde ortaya konan yönetmelikler de bulunuyor. Asker alma Yönetmeliği’nin 18’inci maddesi gereğince, iki veya üç yıl süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar ile yetkili makamlarca dengi olduğu kabul edilen yurt dışı öğrenim kurumu mezunu olanlar ile dört yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar ile yetkili makamlarca dengi olduğu kabul edilen yurt dışı öğrenim kurumu mezunlarından istekli olanlar yedek astsubay olabilir.

Yedek Astsubay olma şartları

Eğitim hayatının ne kadar verimli olduğunun yanında farklı kriterler de TSK mensubu olabilmek için önem arz eden kavramlara da ev sahipliği yapıyor. Yedek astsubay olabilme şartları arasında da bu farklı olguların varlığını gözlemleyebiliyoruz. Nedir bunlar?

• TSK’nın personel ihtiyacı
  • Meslek bilgisi
  • Tahsil durumu
  • Akademisyenlik durumu
  • Sağlık durumu
  • Ön lisans/lisans bitirme notu
  • Yabancı dil notu
Dikkate alınan temel ögeler olarak rahatlıkla özetlenebilir.

Konuyu görüntüleyenler