Türkiye'nin İlk ve Tek Askerlik Forumu

Öğrenciler İçin Askerlik İşlemleri: Yıllara Göre Mezun/Terk Süreleri

ekb06

Üst Rütbeli
Yeni Üye
81
Askere Gidiş Zamanı
Ekim
Askerlik Türü
Bedelli Askerlik
Öğrenciler İçin Askerlik İşlemleri: Yıllara Göre Mezun/Terk Süreleri

Askerlik çağına gelmiş olan erkek bireyler için özellikle öğrenim ve eğitim safhaları da zaman zaman kafa karışıklığına yol açabiliyor. Özellikle Milli Savunma Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu farklı öğretim süreçleri insanların algısında değişimlere yol açabiliyor. Burada dikkat edilmesi gereken ana unsurlar;

1. Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar,

2. Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.

Sizler de kendi durumlarınızı göz önünde bulundurarak buna uygun biçimde askerlik işlemlerinizi başvuru noktasından itibaren halledebiliyorsunuz.

Bakanlık tarafından oluşturulan tabloya da bu noktada detaylı göz atabilirsiniz;

Resim1

Mezun ya da Terk İşlemleri

Elbette sadece öğrenim gören öğrenciler ya da mezun olanlar değil, aynı zamanda çeşitli sebeplerden ötürü eğitim hayatına son veren bireyler adına da farklı mevzuat maddelerine burada aşina olabilirsiniz. Zira bakanlığın oluşturduğu bu tabloya bakarsanız sizler de kendi durumunuz hakkında çok daha net bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Bilindiği gibi hemen her erkek bireyin okumakta olduğu okul farklı olabileceği gibi, bırakmış olduğu ya da yarıda kalan bir eğitim hayatı da olabiliyor.

Resim2

Askerlik çağında olan erkek bireyler her ne kadar belirli bir süre erteleme işlemi yapabiliyor olsalar da zaman zaman e-devlet üzerinden askerlik durumlarını kontrol etmelidirler. Öyle ki belirli tecil tarihlerini geçirmek ‘asker kaçağı’ olarak tanımlanmanıza doğrudan sebebiyet verebiliyor.

Genel olarak anlattıklarımıza ve görseller ile desteklenen süreçlere bakılırsa kısa bir özet tablosunu da aşağıda görebiliyorsunuz. Hem celp ve sevk dönemlerine aşina olmak hem de kaç yaşında asker birliğine katılım sağlamanız gerektiğini de bu sayede özümseyebilirsiniz.

Resim3

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konuyu görüntüleyenler