Türkiye'nin İlk ve Tek Askerlik Forumu

Dövizle Askerlik – Nasıl yararlanırım?

ekb06

Üst Rütbeli
Yeni Üye
81
Askere Gidiş Zamanı
Ekim
Askerlik Türü
Bedelli Askerlik
Yurt dışında yaşayanlar için askerlik konusunun ne kadar kritik bir noktada olduğunu tahmin edebilmek çok zor değildir. Nitekim insanların hem hayatlarını idame ettirme noktasında hem de askerlik görevlerini yerine getirme konusunda eş zamanlı farklı düşünceleri olabiliyor. Hal bu şekilde olunca tabii ki mevzuata hakim olmanın da ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Milli Savunma Bakanlığı hazırlamış olduğu görsel ile aslında bu konuya net bir açıklama getiriyor.

Dviz1

Adım adım dövizle askerlik başvurusu

Döviz ödeyerek askerlik görevlerini tamamlamak isteyenler adına başvuru süreci de pek tabii önemli konu başlıklarından bir tanesidir.

İşçiler için;

• Oturma izni ya da çalışma izninin yurt dışı firmadan ibrazı
  • 1095 gün yabancı ülkede çalıştığını kanıtlayan belge
  • Umuma mahsus T.C. pasaportu
İşverenler için;

• İşveren statüsü sağlanan ülkeden oturma ya da çalışma izni
  • İşveren olarak en az 3 yıl çalıştırdığını kanıtlayan belge
  • T.C. pasaportu
Yukarda belirtmiş olduğumuz maddelerin aynı zamanda yurt dışında vatandaşlık elde etmiş olan bireylere özgü olduğunu da bu aşamada açıklamış olalım. Esasına bakıldığı zaman yurt dışında oturma ya da yaşama hakkı elde etmeniz durumunda sizler de dövizli askerlik konusunda aktif bir noktaya erişim sağlayabiliyorsunuz.

Dövizli askerlikte uzaktan eğitim

Elbette kışlaya girip girmeme safhasında da vatandaşların aklında belirli başlı soru işaretleri bulunmasını da normal karşılamak gerekiyor. Bakanlığın çıkardığı yeni mevzuata bakıldığı zaman uzaktan eğitim konusunda da adım atmanız gerekmektedir. Uzaktan eğitim için Dövizle Askerlik Uzaktan Eğitim Portalı adresine gidip portala kayıt olmanız beklenmektedir.

Burada hesap açıp ilgili eğitim linklerine tıklayarak;

• Ülkemizi tanıyalım
  • Türk Silahlı Kuvvetlerini Tanıyalım
  • Temel Askerlik Eğitimi
Başlıklarını başarılı biçimde sonlandırmanız yeterlidir.

Konuyu görüntüleyenler