İnsanlar ister meslek olarak görsün isterlerse de normal şekilde askerlik yapıyor olsunlar, fark etmiyor. Bilindiği gibi her görev bir amaca hizmet eder ya da sizden katılım sağlamasını talep eder. Hal bu şekilde olunca askerliğin amacı da çok defa tartışma konusu olmuştur, olmaya da devam edecektir. Nitekim insanların deneyimlerini sürekli olarak paylaştığı, yaşadıklarını anlattığı olgular olduğuna eminiz sizler de denk gelmişsiniz. Tabii ki yaşanan bu deneyimler hem kişinin davranışımı hem komutanların tutumu hem de birliğin genel geçer kuralları ile doğrudan ilintili şekilde oluyor. Yani Amasya’da askerliğini yapan bir kişi ile Ankara’da yapanın askerde yaşadıkları aynı olmayabilir. Dolayısı ile askerliğin genel tanımını yapmak ve amacına yönelik kısa bir bilgi vermek bu aşamada önem arz eden gelişmeler arasında bulunuyor.
Askerliğin temel amacı şöyle özetlenebilir. Askerlerin aslî görevi ülkelerinin topraklarını iç ve dış tehditlere karşı savunmaktır. Ayrıca askerler, aslî vazifelerinin yanı sıra - ihtiyaca bağlı olarak- arama-kurtarma, tıbbi yardım, yangın söndürme, asayişi sağlama ve mesleki eğitim gibi oldukça geniş bir yelpazedeki görevleri de yerine getirebilirler.
Sizler de askerlik vazifenizi verilen eğitimler ve oluşturulan disiplin ile birlikte daha keyifli yapabilir bunu da daha makul bir zemine oturtabilirsiniz. Askerliğin sizlere katmış olduğu pek çok kavram ve nitelik olacağı gibi aynı zamanda hayata bakış açınızı da eminiz ki değiştirecektir.
Askerliğin temel amacı şöyle özetlenebilir. Askerlerin aslî görevi ülkelerinin topraklarını iç ve dış tehditlere karşı savunmaktır. Ayrıca askerler, aslî vazifelerinin yanı sıra - ihtiyaca bağlı olarak- arama-kurtarma, tıbbi yardım, yangın söndürme, asayişi sağlama ve mesleki eğitim gibi oldukça geniş bir yelpazedeki görevleri de yerine getirebilirler.
Sizler de askerlik vazifenizi verilen eğitimler ve oluşturulan disiplin ile birlikte daha keyifli yapabilir bunu da daha makul bir zemine oturtabilirsiniz. Askerliğin sizlere katmış olduğu pek çok kavram ve nitelik olacağı gibi aynı zamanda hayata bakış açınızı da eminiz ki değiştirecektir.