Askeri eğitimlerin ne olduğu ve nasıl gerçekleştiği herkes tarafından merak edilen süreçlerden bir tanesidir. Bilindiği gibi farklı eğitimlere tabi tutulan asker kişiler bu yolculuğun sonunda ister askerde kalabiliyor isterlerse de terhis olabiliyorlar. Hal bu şekilde olunca elbette bu farklı eğitimlerin neler içerdiğini, askere gidecek olanları nelerin beklediğini söylemek ya da izah etmeye çalışmak yanlış bir bakış açısı olmayacaktır. İlk olarak sizlere temel eğitim daha sonrasında ise atış eğitimi ile ilintili gerekli bilgi akışlarını sağlamıştık. Şimdi sıra geldi kamp eğitimine. Bunu elbette bedelli askerliğe gidecek olanlar kaile almayabilir, zira her birlikte bu eğitim bedelli askerlere verilmiyor. Ancak bilgi edinmek, fikir sahibi olmak için bile yazının kalanını okuyabilirsiniz.
Kamp eğitimi genel olarak şu aşamalardan oluşuyor;
Askerî eğitimler kapsamında öğrencilere;
- Yanaşık düzen eğitimi,
- Muharebe eğitimi,
- Bireysel ve askerî güvenlik konuları,
- Hayatta kalma eğitimleri,
- Askerî ve genel kültür konuları,
- Gece eğitimleri,
- Savaş ve beden eğitimleri,
- Yüzme eğitimleri,
- Engelli koşu parkuru eğitimleri,
- Kimyasal, nükleer, biyolojik ve radyoaktif silahlara karşı savunma yöntemleri,
- Arazide uzun mesafe intikal eğitimleri.
Komutanlarınızın sizlere vermiş olduğu bu eğitimler sayesinde her türlü savaş ve seferberlik haline de hazırlıklı hale gelmiş oluyorsunuz. Bir şey daha eklemek gerekirse kendi bireysel spor faaliyetlerinizi yaparak hem fizik hem de psikolojik olarak kendinizi sürekli zinde tutmanız da mümkün. Dolayısı ile eğitim almanın yanı sıra askerlerin bireysel hazırlıklarını da kışlada kaldıkları süre içerisinde ifa etmeleri beklenen girişimlerden bir tanesidir. Başta da belirtmiş olduğumuz gibi bedelli askerlerin çoğunluğunda bu eğitim sistemi tam olarak sunulmuyor. Özellikle arazi, yüzme gibi konular uzun süreli askerlik yapacak olanlar için geçerli desek çok da yanlış bir tabir kullanmış olmayız.
Kamp eğitimi genel olarak şu aşamalardan oluşuyor;
Askerî eğitimler kapsamında öğrencilere;
- Yanaşık düzen eğitimi,
- Muharebe eğitimi,
- Bireysel ve askerî güvenlik konuları,
- Hayatta kalma eğitimleri,
- Askerî ve genel kültür konuları,
- Gece eğitimleri,
- Savaş ve beden eğitimleri,
- Yüzme eğitimleri,
- Engelli koşu parkuru eğitimleri,
- Kimyasal, nükleer, biyolojik ve radyoaktif silahlara karşı savunma yöntemleri,
- Arazide uzun mesafe intikal eğitimleri.
Komutanlarınızın sizlere vermiş olduğu bu eğitimler sayesinde her türlü savaş ve seferberlik haline de hazırlıklı hale gelmiş oluyorsunuz. Bir şey daha eklemek gerekirse kendi bireysel spor faaliyetlerinizi yaparak hem fizik hem de psikolojik olarak kendinizi sürekli zinde tutmanız da mümkün. Dolayısı ile eğitim almanın yanı sıra askerlerin bireysel hazırlıklarını da kışlada kaldıkları süre içerisinde ifa etmeleri beklenen girişimlerden bir tanesidir. Başta da belirtmiş olduğumuz gibi bedelli askerlerin çoğunluğunda bu eğitim sistemi tam olarak sunulmuyor. Özellikle arazi, yüzme gibi konular uzun süreli askerlik yapacak olanlar için geçerli desek çok da yanlış bir tabir kullanmış olmayız.