Türkiye'nin İlk ve Tek Askerlik Forumu

Askerde hangi görevler var?

ekb06

Üst Rütbeli
Yeni Üye
136
Askere Gidiş Zamanı
Ekim
Askerlik Türü
Bedelli Askerlik
Askerlik çağına gelmiş olan ve sağlık açısından elverişli olan erkek bireylerin tamamlaması gereken görevlerden bir tanesi de askerlik olarak karşımıza çıkıyor. Tabii ki pek çok insan sosyal hayatından zaman ayırma konusunda sorun yaşıyor olsa da er ya da geç bu görevin ifa edilmesi beklenmektedir. Askeri birliklerine teslim olan erkek vatandaşlarda aslında içerde nasıl bir görev yüklemesi olacağını veya hangi işlerde kullanılabileceklerini keşfetmeye çalışıyorlar. Bu yüzdendir ki sizler için genel bir görev ve görevlerin tanımı listesi hazırlamış bulunuyoruz. Sizler de askere gitmenizin ardından birlik içindeki ihtiyaca göre bu görevlerden birini seçerek askerliğinizi daha verimli hale getirebilirsiniz. Nedir, peki bu görevler?

Asker

  • Yazıcı: Askeri düzen içerisinde evrak işlerinin ne kadar olduğunu siz de tahmin edebilirsiniz. Bu görevi yapacak olan kişilerin en azından belirli koşulları sağlaması beklenmektedir. Genel olarak yazıcı olarak görevlendirilen kişiler gözlerinden rahatsızlık yaşıyor veya silah tutma ile ilintili problem yaşayanlar arasından seçiliyor.
  • Revirci: İlaçlardan anlayan, normal hayatında bu alanda ihtisas yapmış ya da bu konular hakkında eğitim almış olan askerler revir hizmetlerinde aktif olarak kullanılabiliyorlar. Eczanede çalışan, hastanede görev yapan, hastalar ile doğrudan muhatap olan kişiler arasından revir atamaları yapılır. Bu kişi/kişiler birlikte yer alan sağlık birimlerinin temel ihtiyaçlarını gidermede görev alırlar.
  • Koğuşçu: Adından net bir şekilde anlaşılabileceği gibi bu görevi alanlar koğuş düzenini sağlamak ile yükümlüdür. Sizlerin de tahmin edebileceği gibi koğuş içerisinde birbirinden farklı karakteri taşıyan onlarca insan eş zamanlı olarak bulunuyor. Dolayısı ile karmaşanın olması, huzursuzluk çıkması son derece olası sonuçlar arasında görülebilir. Haliyle bu görevi alan askerler de koğuş içi her türlü işlemi uygulamakla yükümlüdürler. Bu görev sabah ve akşam olarak ikiye ayrılarak kullanılıyor.
  • Silahçı: Silahların sorumluluğunu alan ve herhangi bir olay durumunda bunu üst rütbelilerine rapor olarak eden askerlere silahçı deniyor. Askere gidenler bilir ki zimmetlenen bir eşyanın, özellikle de silahın, kaybolması ya da bulunamaması en büyük sorunlardan bir tanesi olarak görülüyor. Asker kadar silahçı olanların da bu konunun çözüme kavuşmasında rolü olduğunun altını çizmiş olalım.
  • Posta: Haber götürüp getirme işlemini sağlayan, bir nevi köprü olarak lanse edeceğimiz askerlere posta ya da postacı deniyor. Genel olarak üst düzey komutanların kendilerine hususi olan postacıları bulunmaktadır.
  • Gece devriye onbaşı: Genellikle gece devriyelerinde aktif olarak kullanılan bu askerlere gece devriyesi denmektedir. Adından da anlaşılacağı gibi devriye gezerek birlik içerisinde görevli bulunduğu yerin düzeninden sorumludur.
Genel olarak askerlik noktasında en sık karşılaşılan meslek gruplarını sizler için hazırlamış bulunuyoruz. Bunlar dışında elbette farklı görev tanımları olduğunun notunu da buraya düşmüş olalım.
 

Konuyu görüntüleyenler

Üst