Türkiye'nin İlk ve Tek Askerlik Forumu

Askerde atış yapmak mecburi mi?

ekb06

Üst Rütbeli
Yeni Üye
183
Askere Gidiş Zamanı
Ekim
Askerlik Türü
Bedelli Askerlik
Askeri eğitim kapsamında verilen niteliklerden bir tanesi elbette savaş ve barış haline de insanları hazırlamaktır. Özellikle seferberlik noktasında eli silah tutan herkesin orduya katılacağı düşünüldüğü zaman bu eğitimin verilmesi ve askerler tarafından doğru şekilde uygulanması da istenen niteliklerden bir tanesidir. Hal bu şekilde olunca askere gidecek olanların aklına da çeşitli sorular gelebiliyor. Öncelikle atış eğitiminin nasıl içeriklere sahne olduğunu da bu aşamada dile getirmiş olalım.

Mekanik nişancılık, Atış ve Bakım ünite başlığı altında, öğrencilere birinci sınıfta tüfekli atış, ikinci sınıfta ise tabanca atışı eğitimleri verilmektedir. Atış eğitimleri süresince öğrencilere önce silaha ait mekanik bilgiler verilerek silahın tanınması sağlanır, emniyet kuralları anlatılır, ardından nişancılık eğitimleri verilerek simülatör atışları, eğitim mermisi atışları yapılır ve son olarak canlı mermi atışları yapılarak eğitimler tamamlanır.

At

Bunun dışında elbette yukarda da değinmiş olduğumuz üzere bu eğitim çeşidi ile alakalı farklı endişeler olabiliyor. Genel olarak omuz sakatlığı yaşayanlar, silah tutmaya karşı farklı duygular besleyenler ya da farklı bir sorunu olanlar için sorulan en net sorulardan biri de askerde atış yapmanın mecburi olup olmadığıdır. Nitekim bunu iki farklı şekilde açıklamak mümkün. Çünkü bedelli askerlik kapsamında sadece 3 atış yapıyorsunuz ve silahların herhangi bir zorluğu bulunmuyor. Ancak yine de bahsetmiş olduğumuz durumlardan ötürü atış yapmak istemeyenler komutanlarına durumu açıklayabilir ve izin isteyebilir.

Lakin askerliğini 6 ay ve üzeri yapacak olanlar için bu durum mecburiyet seviyesinde seyredebiliyor. Yine de birlik içerisinde ilgili komutanlarınız ile fikir alışverişinde bulunarak orta yol bulma yolunda adım atabilirsiniz. Zira uzun süreli askere gidenler için nöbet konusu da bu eğitimi içeren önemli süreçlerden bir tanesi olarak lanse edilebilir.

Konuyu görüntüleyenler