Türkiye'nin İlk ve Tek Askerlik Forumu

Arama sonuçlarınız

1. E

Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı Bilgileri

Kütahya ilinde askerlik görevini ifa edecek olanlar için derlemiş olduğumuz bu yazı eminiz ki sizlere de ışık tutacak ögelere ev sahipliği yapacaktır. Pek tabii ulaşımdan sizler için sunulan imkanlara kadar oldukça geniş bir yelpazeyi burada ele almak daha faydalı bir yol haritasını ortaya...
  2. E

Bilecik Jandarma Eğitim Alayı Hakkında Bilgiler

Bedelli ya da normal askerlik süreleri boyunca erkek bireylerin teslim olduğu birliklerden bir tanesi de Bilecik Jandarma Eğitim Alayı olarak karşımıza çıkıyor. Nitekim burada askerlik vazifesini ifa edecek olan vatandaşların elbette farklı konu başlıklarında bilgilere de ihtiyacı olduğunu...
  3. E

Askerlikten Muaf Olma Sebepleri – Askerlik Kilo Muafiyeti

Askerlik yaşına gelmiş erkek bireylerin vazifelerini yerine getirebilmeleri için belirli sağlık konularında elverişli olması gerekmektedir. Hal bu şekilde olunca tabii ki hangi durumlarda muafiyetin geçerli olacağına dair bilgi sahibi olunması da elzem durumlar arasında yer alıyor. İlk olarak...
  4. E

Asker Ailesi Yardımı – Asker ailesi yardımı ne kadar?

Asker ailelerinin muhtaç olması durumunda ya da daha net tabirle ihtiyaç duyulması halinde belirli yardımlar yapılabiliyor. Asker ailesi yardımı da ilgili bakanlıklar tarafından başlatılmış olup ilgililerin müracaat etmesi halinde işleme alınıyor. Askere giden kişinin evli olması halinde bu...
  5. E

Manisa Alaşehir Ulaştırma Personel Okulu Hakkında Bilgiler

Manisa ilinin Alaşehir ilçesinde yer alan Ulaştırma Personel Okulu konumu nedeniyle de pek çok şehre yakın olarak lanse edilebilir. Askerlik vazifelerini burada ifa edecek olan erkek bireylerin de hem bölgeye dair hem de kışla içi kendilerini neler beklediğine dair soru işaretleri olabiliyor...
  6. E

İstanbul Maltepe İkmal Maliye Okulu

İstanbul’un Maltepe ilçesinin Aydınevler mahallesinde bulunan Maltepe İkmal Maliye oKulu pek çok askere de ev sahipliği yapıyor. Özellikle konumundan dolayı da pek tabii çok sayıda erkek birey de askerlik vazifelerini burada gerçekleştirmek istiyor. Bunun yanı sıra elbette ulaşım, sunulan...
  7. E

Erzincan 59. Topçu Eğitim Tugayı Hakkında Bilgi

59’uncu Havan ve Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı olarak da bilinen ve Erzincan ilinde yer alan birliğe ait merak ettiklerinize ya da edebilecek olmanız muhtemel bilgileri düzenlemiş bulunuyoruz. Özellikle askerliğini burada yapacak olan erkek bireylerin hemen her aradığı sorunun cevabını bu...
  8. E

Burdur 58. Piyade Alayı Bilgileri - Burdur'a Nasıl Gidilir?

Zırhlı Birlikler Eğitim Alay Komutanlığı başlıktan da anlaşılacağı üzere Burdur ilinde bulunmaktadır. Elbette askerliğini burada yapacak olanlar adına bazı konuların daha açık ve yalın haliyle de aktarılmış olması beklenmektedir. Özellikle ulaşım, birliğe katılım işlemleri ve sizleri bekleyen...
  9. E

Ankara Mamak MEBS Okulu Hakkında Bilgiler

Askerlik görevini Ankara’da yapacak olan pek çok erkek bireyin alındığı bir merkezden söz etmek gerekiyor. Ankara Mamak MEBS Okulu neredeyse en büyük birliklerden biri olarak da lanse ediliyor. İçerisinde sunulan imkanlar, ulaşımın oldukça kolay olması da askerliğini burada gerçekleştirecek olan...
  10. E

Isparta Terörizmle Mücadele Merkezi - Isparta'da Askerlik Hakkında Bilgiler

Askerlik görevini Isparta terörizmle mücadele merkezinde yapacak olanlar için belirli başı konu detaylarının da ne kadar önemli olduğunu tahmin edebiliyoruz. Özellikle ulaşım, birliğe katılım ve içerde sunulan imkan ve şartlar için asker adaylarının aklında soru işareti bulunabiliyor. Hal bu...
  11. E

Amasya 15. Er Eğitim Tugayı - Nasıl Gidilir?

Karadeniz’de yer alan Amasya 15. Er Eğitim Tugayı pek çok insanın askerlik vazifelerini tamamladığı yerlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Elbette askerlik görevlerini burada ifa edecek olanlar için yol ve gidiş şartları, katılım süreçleri ve sunulan imkanlar gibi detaylı bilgilere de...
  12. E

Bedelli Askerlik Başvuru Süreci

Bilindiği üzere askerlik çeşitlerinin farklı farklı olması insanların tercihlerinde de önemli rol oynayan etmenlerden bir tanesidir. Bedelli askerliğin tekrar gelmesi ve bir süredir insanların hizmetine açılması da belirli başlı süreçleri beraberinde getirebiliyor. Bedelli askerlik başvuru...
  13. E

2025 Askerlik Sınıflandırma sonuçları ne zaman açıklanacak?

Askerlik çağı gelen tüm erkek bireylerin belirli bir noktaya geldikten sonra vatani hizmetlerini yerine getirmeleri beklenmektedir. Tabii ki her birey kendi seçimlerini bu dönemde yapabildiği gibi Milli Savunma Bakanlığı tarafından da resmi olarak açıklanan belirli tarihler olduğunu da bu...
  14. E

2025 Bedelli Askerlik ücreti ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmış olan enflasyon verileri hayatın her alanına sirayet etmiş olarak düşünülebilir. Maaş zamlarının yanı sıra hizmet almak isteyen vatandaşların da bazı noktalarda önem arz eden bilgilere ihtiyacı olabiliyor. Özellikle askerlik hizmetini bedelli olarak...
  15. E

Askerlik Maaşları – 2025 Askerlik Maaşları ne kadar oldu?

Yeni yılın gelmesi ve enflasyon oranlarının belli olması ile birlikte pek çok meslek grubu yeni dönem maaşlarına bunun ne kadar etki edeceğini de merak ediyor. Durum bu şekilde olunca asker olarak vatana hizmetlerini devam ettirenler adına da bu konu önemli bir noktada yer alıyor. Bilindiği gibi...
  16. E

Seferberlik Faaliyetleri

Askerliğini tamamlayan ya da daha açık tabirle eli silah tutan her erkek bireyin ihtiyaç halinde seferberlik emri altında göreve çağrılabileceğini biliyoruz. Durum bu şekilde olunca tabii ki bu tanımların doğru yapılması ve insanlara da doğru ifadeler ile anlatılması gerektiğine inanıyoruz...
  17. E

Dövizle Askerlik – Nasıl yararlanırım?

Yurt dışında yaşayanlar için askerlik konusunun ne kadar kritik bir noktada olduğunu tahmin edebilmek çok zor değildir. Nitekim insanların hem hayatlarını idame ettirme noktasında hem de askerlik görevlerini yerine getirme konusunda eş zamanlı farklı düşünceleri olabiliyor. Hal bu şekilde olunca...
  18. E

Yedek Subay İşlemleri - Öğretmenler subay olabilir mi?

Askerlik üzerine kariyer yapmak isteyenler ya da vatana hizmet noktasında daha nitelikli bir rütbe hedefleyenler için yedek subaylık işlemleri oldukça önem arz etmektedir. Durum bu şekilde olunca tabii ki yedek subaylığa dair işlemlerin ne kadar önemli olduğu konusunda da ortak noktaya...
  19. E

Öğrenciler İçin Askerlik İşlemleri: Yıllara Göre Mezun/Terk Süreleri

Öğrenciler İçin Askerlik İşlemleri: Yıllara Göre Mezun/Terk Süreleri Askerlik çağına gelmiş olan erkek bireyler için özellikle öğrenim ve eğitim safhaları da zaman zaman kafa karışıklığına yol açabiliyor. Özellikle Milli Savunma Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu farklı öğretim süreçleri...
  20. E

3 Adımda Pratik Askerlik Başvuru İşlemleri

Bilindiği gibi askerlik süreci her erkek bireyin 20 yaşını doldurmasının ardından başlayan kavramlardan bir tanesidir. Hal bu şekilde olunca başvuru sürecinden itibaren konuyu ele almanın faydalı olacağını düşünüyoruz. Askerliği çağı gelen bireyler için bu süreç E-devlet sayesinde çok daha kolay...